woensdag 27 oktober 2010

Creatief met afval

Wat gebeurd er als zo'n 80 leerlingen hun afval voor een week verzamelen
Vandaag geen 'creatief met kurk' maar creatief met afval! In onze vernieuwende weggooimaatschappij blazen wij ons afval een nieuw leven in, al is het voor even..

Hier het resultaat van een dag met afval op onze culturele woensdag.



Mijn afval




De callorielijn

Wat wij allen verzameld hebben 


Al het doorschijnende is van ons!






Onze boom. Ironie. Plastic bedrijgt de natuur. Maar nu is de boom van plastic.
Moet hij daar blij mee zijn?





woensdag 13 oktober 2010

Identiteit

Vandaag kregen we met de culturele woensdag om in de groepjes een woord te vertalen in een bepaalde omgeving, dat wel niet te lekkerlijk en materieel.
Wij hadden het woord IDENTITEIT gekregen en deze moesten we tot uiting brengen in het Leidsche Rijn.
Identiteit staat onder andere voor karakter. Hier zijn we op verder gegaan. Na een brainstorm wilden we het karakter van het oude Utrecht terugvinden/maken in het nieuwe Leidsche Rijn. Maar naar overleg kwamen we op ons eigen karakter uit. En voor mij een logisch gevolg kwamen we op de HKU uit, wat nu een groot deel van ons is. Zodoende gingen wij het karakter van de HKU eerst op school en daarna in het Leidsche Rijn tot uiting brengen. Hieronder het resultaat:








vrijdag 8 oktober 2010

Amsterdam deel 2

Hier de vragen en de daarbij behorende antwoorden die we moesten beantwoorden in ons bezoek van de beeldkunsthal, het stedelijk museum en de nieuwe kerk.

1. Wat is het tentoonstellingsconcept van Beeldhalwerk en hoe ervaar de dit?
Er is niet echt een concept maar drie kunstenaars, Sohrab Bayat, Ad de Jong en Wouter Klein Verderman, hebben een selectie gemaakt van wat volgens hun de actuele moderne kunst weerspiegelde en deze tentoongesteld.
Ik ervaar dit ook wel zo, er is niet echt een bepaald thema en het ziet er gewoon uit als een verzameling van allemaal moderne werken.

2. Zou je het zelf ook zo doen?
Ik weet het niet zo goed, ik zou misschien wel een andere expositieruimte kiezen zodat ik de werken wat ruimer uit elkaar kon zetten waardoor eht wat minder druk voelt en je de werken beter kan bezichtigen van een afstandje.

3. Hoe ervaar je de ruimtelijheid van het werk van Krijn de Koning?
Er is een mooie ruimtelijke werking van onderen door de constructie van muren en deuren met kijkgaten in het plateau. De stalen contructie en de kerk geven door dez kijkgaten een mooi contrast.

4. Hoe ervaar je de kerk, nu je op 5 meter hoogte kunt lopen?
Ik vind het wel leuk, je ziet de kerk van een heel ander perspectief dan normaal. Je kijkt nu op dingen neer waar je normaal gesproken tegenop kijkt.
De kerk is qua gevoel wel minder kollosaal doordat je hoger staat en de ruimte in tweeën verdeelt is.

5. Hoe ervaar je de kerk erna als je weer beneden staat?
Veel indrukwekkender, maar wel vol door de constructie. Deze maakt de kerk veel minder ruimtelijk. De kerk voelt veel grootser aan dan toen wanneer ik op het plateau stond.

6. Hoe verhoudt de nieuwe ingang zich met het oude stedelijk museum?
De nieuwe ingang is heel modern , terwijl de oude het stads amsterdamse karakter uitstraalt. De nieuwe ingang is veel opener dan de oude door het gebruik van grote glazen oppervlakten.

7. Geeft het een extra stimulans om naar binnen te gaan?
Ja, want je krijgt een soort van preview doordat je al naar binnen kunt kijken. Ook valt het gebouw meer op in de omgeving. Het oude gebouw past goed in het stadbeeld en gaat daar in op, waardoor je er eerder langs zal lopen. Dit is bij het nieuwe ontwerp niet het geval.

8. Geeft het een extra gewicht aan de collectie?
De collectie bestaat voornamelijk uit moderne kunst, dus ja ik vind dat het wel extra gewicht aan de collectie geeft, de stijl van de kunst wordt doorgezet in het gebouw.
De kunst in vrij nieuw/recent en past dus bij een fris en nieuw gebouw.

woensdag 6 oktober 2010

Amsterdam






Jaja, ik sta er ook tussen^^








Kröller Müller deel 2

Hee!

Woensdag 29 september (de dag voor mijn verjaardag;) ) zijn we met de culturele woensdag naar het Kröller Müller geweest. Het was heeeeerlijk weer, echt fantastisch. Lekker op de fiets vanaf het begin van het park naar de ingang van het museum.
Als eerste zijn we daar de beeldentuin gaan bekijken, waar ik echt mooie werken bij vond zitten. Daarna ben ik met een groepje ook nog het museum in geweest. Dit vond ik zeker leuk, omdat ik veel werken kende van de kunstgeschiedenislessen op mijn vorige school en dan nu ook daadwerkelijk in het echt zag. Onder andere het futuristische werk 'Unique Forms of Continuity in Space', bronze sculpture door Umberto Boccioni.

Voor in de beeldentuin kregen wij twee opdrachten: 1. We moesten iets achter laten in het park wat vergankelijk was. 2. En we moesten drie kunstenaars opzoeken.
Hieronder de uitwerking van de vragen:

1.




2.


Marta Pan


was een Franse beeldhouwster van Hongaarse afkomst.
Met Sculpture flottante (1960-1961), voor het beeldenpark van het Kröller-Müller Museum heeft zij ook het ontwerp gemaakt voor de vijver, de gazons, de paden en de open plekken, waar de andere beelden zouden worden opgesteld. In de opdracht aan Marta Pan moesten drie elementen met elkaar verbonden worden: museum, tuin en een vijver. Otterlo was haar eerste monumentale werk. Beweging is een essentieel onderdeel binnen het œuvre van Marta Pan.



Barbara Hepworth

Barbara Hepworth is een Engelse beeldhouwster. Haar stijl is abstract, modernistisch en seven and five society. Zij speelt heel leuk met leegte. Haar werken worden getypeerd door een massieve body met daarin een of meerdere openingen.

Dan Graham

is een Amerikaanse kunstenaar. De kunstenaar wordt gerekend tot moderne stromingen als Minimal Art, Conceptuele kunst en performance kunst. Bovendien schreef hij rockmuziek, was kunst- en architectuurcriticus, auteur, beeldhouwer en was medewerker bij architecten en kunstenaars.
Met name zijn Pavillons werden overal in Europa en Japan  tentoongesteld, zoals in het beeldenpark van het Kröller-Müller Museum met Two Adjacent Pavilions.

Kröller Müller